Blog 5: Inrichting aan huis

Een nieuw huis? Of plannen om de gang een make-over te geven? Dan wordt er natuurlijk geshopt bij Apollo in Elburg. Dé winkel waar je op je gemak kan snuffelen tussen alle mooie woonaccessoires. Ohja, niet te vergeten het servies van HK living. Wat zal dat mooi staan in die nieuwe keuken! Naast het verkopen van al dit moois, trekt Apollo er soms om uit om iets te doen met al deze sfeervolle accessoires. ‘Soms met een aanhangwagen vol’, zo zegt Lisanne.

Waar Apollo al jaren toffe accessoires verkoopt voor in huis, kwam er een jaar of vier geleden nog een extra job bij. Gemiddeld een keer per maand trekt Lisanne, naast haar baan als verkoopster bij Apollo e

n juf, alles uit de kast om een woning in te richten. Soms wel een hele benedenverdieping. Maar het kan ook alleen de keuken, de hal of de woonkamer zijn. Samen met de klant wordt er alles aan gedaan om de styling zo mooi mogelijk te maken, naar de besproken wensen.

Lisanne, een van de medewerksters van Apollo, vertelt enthousiast over dit werk wat zij een aantal keer per jaar mag doen. ‘Er komt een klant in de winkel, op zoek naar leuke woonaccessoires voor in huis, maar eigenlijk niet wetend hoe ze het nu moet combineren. Dan kan er wel eens de vraag komen of wij dat willen doen.’ Vanaf dat moment wordt er een stappenplan gemaakt om tot een prachtig eindresultaat te komen.

Allereerst wordt er met de klant een afspraak gemaakt om dingen te bespreken. Tijdens deze afspraak wordt er besproken wat de klant precies gestyled wil hebben. Dan wordt een rondje door de winkel gelopen, zodat de klant rustig kan kijken wat nou in het huis zou passen. Absolute toppers mogen worden aangewezen, maar ook de accessoires die de klant liever niet in het huis terug wil zien. Oo

k wordt de klant gevraagd zelf een moodboard te maken. Zo kan Lisanne een beeld krijgen van de wensen van de klant. Mocht de klant zelf geen inspiratie hebben, dan geeft Lisanne graag advies!

Aan de hand van de wensen van de klant wordt er een plan gemaakt. Soms maakt Lisanne een kleurenwaaier voor de klant, om te laten zien in welke kleuren ze gaat werken. Het kan ook zijn dat ze een plattegrond maakt, of beide. Allemaal afhankelijk van wat er ingericht gaat worden.

Omdat Apollo vrijwel geen meubels verkoopt, maar vooral woonaccessoires, komt het het meest voor dat er delen vaneen huis met toffe accessoires afgestyled worden. Denk aan een leuk vloerkleed in de kamer, leuke kussens in de bank of mooie spullen voor in de vensterbank. Noem het maar op!

Om lekker aan de slag te kunnen gaan en het resultaat ook echt als verrassing te houden, wordt de klant gevraagd voor een middagje of dagje het huis uit te gaan, zodat Lisanne lekker haar gang kan gaan. Niet alleen Lisanne, maar haar moeder Bettie gaat geregeld mee. ‘Gezellig en ook nog eens handig’, zo vertelt Lisanne. ‘Mijn moeder heeft meer een landelijke smaak en ik hou heel erg van het strakke, het Scandinavisch. Zo hebben we van alles wat!’

Als de klus uiteindelijk geklaard is en de klant het eindresultaat kan bekijken, kan het natuurlijk zijn dat er dingen niet naar wens zijn. Dit kan natuurlijk altijd aangepast worden. De klant heeft zelfs een week om alles lekker in zich op te nemen en te beoordelen of het naar wens is. Zo kan de wens van de klant helemaal in vervulling gaan!

Ook op zoek naar mooie woonaccessoires voor in je huis? Of wil je graag advies hoe je dingen met elkaar kan combineren? Bestel via de webshop of neem contact op met Apollo voor een shopafspraak in de gezellig winkel in het centrum van het oude, maar oh zo mooie stadje Elburg!

Post a Comment

Your email address will not be published.