Blog 7: Zomer in Elburg

Ieder seizoen is het een feestje om Elburg te bezoeken. Gezelligheid in de decembermaand, knusse etalages en terrasjes in de herfst en natuurlijk in het voorjaar, en vooral in de zomer, genieten van de zon! Als inwoner van en rondom Elburg, maar ook als toerist uit binnen- of buitenland kun je iedere dag genoeg beleven in dit mooie stadje. Wat je in ieder geval moet doen, is natuurlijk even naar binnen wippen bij Apollo!

De horeca mag gelukkig weer open, en dat is te zien in Elburg. Iedere dag zijn de stoeltjes weer bezet en worden de lekkerste drankjes, broodjes en gerechten geserveerd. Leuk om je dagje uit mee te beginnen. Een lekker kopje koffie met een stukje appeltaart, met slagroom natuurlijk, en dan gezellig shoppen!

Elburg kenmerkt zich door haar winkelaanbod van kleine ondernemers. In de stad vind je een leuke mix van winkels terug. Kledingwinkels, schoenenzaken, een juwelier en een boekhandel. Ook is er de mogelijkheid om een lekker broodje of gebakje te kopen bij de bakker. De groenteboer en de bloemist zijn ook aanwezig. Kortom, er is van alles te beleven in Elburg.

Apollo heeft in de zomer natuurlijk ook haar deuren open. Voordat je over de drempel stapt, heb je de zomer al in je bol. Buiten staan diverse artikelen die geschikt zijn voor in de tuin, zoals een mooie rotan stoel, rustieke tuinkaarsen, kandelaren, leuke lampjes en nog veel meer. Binnen is het zomerse gevoel ook niet te missen. Zo zijn er leuke zomerse sieraden van o.a. My Jewellery met bijv. een leuk schelpje eraan of vrolijke, felle kleurtjes. En het leuke merk Zusss heeft ook van alles voor de zomer, zoals een koeltas of een koelzak voor een flesje water. Voor in de tuin heeft Zusss een hele toffe slinger. Dat maakt je tuin helemaal af! En natuurlijk is er nog veel meer. Maar om dat allemaal te zien, moet je gewoon eens gezellig langskomen. Of je kan de webshop natuurlijk bezoeken!

Naast lekker shoppen, kun je ook nog van allerlei activiteiten doen in en rondom Elburg. Denk aan het orgelmuseum bezoeken, of het Joods museum. Maak een stadswandeling en geniet van alle pareltjes van de stad. Vergeet de haven niet, waar je met een botter een eindje kunt gaan varen. Heerlijk toch, op een warme dag?! Dit jaar wordt er op 28 juli, 11 augustus en 25 augustus een Beekmarkt georganiseerd, rondom de Beek in Elburg. Lokale ondernemers zullen hier staan met een kraampje met hun assortiment. Een echte tip om te bezoeken! Later in het zomerseizoen is er het botterweekend. Een weekend in het teken van de prachtige botters en natuurlijk een hoop gezelligheid!

Ondanks dat er veel activiteiten niet door kunnen gaan door corona, is er in de knusse, gezellige en sfeervolle stad Elburg genoeg te beleven. Geniet van een lekker hapje en drankje, van de diverse winkeltjes, de prachtige oude stad met haar geschiedenis en van de mooie omgeving!

Post a Comment

Your email address will not be published.